Sobre mi

Nascuda a Sabadell, l’Anna Belmonte és considerada un músic versàtil y polifacètic. Actualment és plantilla del Cor Lieder Camera, l’Orfeó Català i és becada pel Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, forma dúo de lied amb el pianista Rodrigo Cob y es membre del Quartet de Saxòfons Random Ensemble.

Inicia els seus estudis als 5 anys i estudia la llicenciatura de Pedagogia del saxòfon a l’Esmuc, obtenint les màximes qualificacions pel seu projecte final de carrera (BCN, 2009). Després de dos anys de perfeccionament en les tècniques i interpretació del saxòfon contemporani amb l’Andrés Gomis a Madrid, s’estableix a Suïssa per cursar el Màster d’interpretació en música contemporània i cambres a la Musikhochschule Basel (2013)  sota la tutela de Marcus Weiss, sent la primera espanyola acceptada al curs. Durant la seva estada a Suïssa és becada per la Musik Akademie Basel en diverses ocasions, així com també per la Fundació Alexander Clavel.

Fundadora de l’Ensemble Internacional de Música Contemporànea AvantgarDammes y membre de l’Ensemble Zone Expérimental, al llarg del 2012-2013 viatja de gira per Alemanya, Àustria, Suïssa, Eslovènia i Catalunya, actuant en festivals internacionals com IMPULS (Graz, Àustria) i el Festival de Música Electrònica dBâle (Basilea, Suïssa), en el que col·labora amb la IRMAT, laboratori de recerca d’eines electròniques musicals de Basilea

Com a cantant, aprofundeix la tècnica vocal clàssica amb en Salvador Parron. Recentment ha debutat com a solista en l’òpera Dido i Eneas en els rols de 2a Dama y 1a Bruixa. És plantilla del Cor Lieder Camera, l’Orfeó Català y del Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, on ha estat becada durant el curs 2018-19.  Col·labora esporàdicament amb cors com Madrigal, Arsinnova y Bach zum Mmitsingen. En el mon del jazz, es forma amb l’Ana Finger i Ann Malcolm, formant-se paral·lelament al Taller de Músics i s’interessa per la improvisació vocal i l’scat.

Cantant de Lied, acaba de començar un projecte a dúo amb el pianista Rodrigo Cob, interpretant obres de compositors de diverses nacionalitats y èpoques musicals. El projecte no té fronteres. La intenció és establir un contacte íntim amb el públic y donar vida a cada nota a través de un profund coneixement del repertori.

Ha actuat al 49 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de BCN, Festival d’Arts Internacionals de Shanghai, Fira Mediterrània de Manresa, Bachcelona; així com en escenaris tan emblemàtics com L’Auditori, Auditorio Nacional, Palau de la Música, Sagrada Família, Shanghai Oriental Art Center, Wuxi Grand Theatre, Sala Barts, Basílica de Santa Mª del Mar, Església de St Felip Neri i Monestir de Pedralbes vàrias vegades. També ha col·laborat amb l’OBC, Orquestra del Teatre de Mariinsky, Filarmònica de Múnic, Orquestra Nacional d’Hongria, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Barroca Catalana, Vespres d’Arnadí i ha estat dirigida per Valery Gergiev, János Kovács, Kazushi Ono, Simon Halsey, Xavier Puig, Mireia Barrera i Perelluís Biosca, entre d’altres. Ha compartit escenari amb músics de la talla d’Enrique Kiki Morente, Acangelo Morente, Joan Albert Amargós i Andrea Motis.

Al llarg de la seva carrera, ha assistit a masterclasses de músics com Arno Bornkamp, Marcus Weiss, Andrés Gomis, Claude Delangle, Eric Devallon, Marie Bernadette Charrier, Philip Bracquart, Mariano García, Llibert Fortuny, Steve Wilson, Gorka Benítez, Ana Finger y Ann Malcolm, entre d’altres. Convençuda de la renovació del saxòfon com a instrument, ha col·laborat estretament i estrenat obres de compositors internacionals com Thomas Kessler (CH), Beat Furrer (CH), Chaya Czernowin (IL), Eun-Ji Lee (KR), Camilo Méndez (CO), Bill Dougherty (EUA), Huayna Giménez (DOM), Sergi Roca, Roger Costa, Raquel García i Pau Fernàndez (CAT).

La docència és una altra gran passió y amplia constantement la seva formació amb cursos de pedagogia (percussió corporal -Santi Serratosa-, Orff – Wolfgang Hartmann, Jazz pels més petits-Joan Chamorro-, pedagogia en grupo -Arlette Biget- y direcció orquestral -Alfons Reverté-). Actualment és professora de saxo y ensemble a l’EMM Sant Andreu, EMM Eixample i Els Músics de Gràcia.

 

 

BIOGRAFIA en PDF

 

CATALÀ

CASTELLANO

ENGLISH

DEUTSCH